Chorizo- och svamppizzettor

23.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chorizo- och svamppizzettor

Laga härligt festliga, små och lättlagade pizzettor av korv, läcker getost och grönsaker med rosmarin.

Ingredienser

4 stycken
Botten
1 0,5 paket (25 g) jäst
2 2 dl vatten
3 0,5 tsk salt
4 4,5 dl durumvetemjöl
5 2 msk olivolja
Fyllning
1 1 ask Mushroom & Rosemary grönsaksblandning
2 2 msk olivolja
3 1 dl färdig tomatsås till pasta
4 12 skivor chorizo eller salami
5 200 g getost
6 2 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 52 g 210 g
Protein 31 g 125 g
Fett 42 g 168 g
Kostfibrer 10 g 41 g
Energi kJ 2 992 11967
Energi kcal 715 2860

Obs! I beräkningen har inte medtagits: Mushroom & Rosemary grönsaksblandning

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt saltet. Arbeta mjölet i degen i några omgångar, tills den är ett elastiskt klot. Tillsätt oljan mot slutet av knådningen. Ställ degen dragfritt och låt den jäsa till dubbel volym.
  • Fräs grönsaksblandningen ca 5 minuter i olja i en panna.
  • Arbeta luftbubblorna ur degen. Dela den i fyra delar. Kavla ut degen till tunna pizzabottnar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Bre tomatsås på bottnarna. Fördela grönsaksblandningen på bottnarna. Fyll med korv och getostskivor, toppa med riven ost.
  • Grädda ca 10 minuter i 250 graders ugnsvärme.

Tips: Smaksätt med örter och majonnäs spetsad med sriracha.

Text
Foto Reetta Pasanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5