Chokladtårta med valnötter

21.9.2015
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladtårta med valnötter

Ingredienser

16 portioner
1 100 g mörk choklad
2 200 g margarin
3 2,5 dl socker
4 4 ägg
5 2,5 dl vetemjöl
6 0,5 dl kakaopulver
7 2 tsk bakpulver
8 2 tsk vaniljsocker
9 0,5 tsk salt
10 1 tsk kanel
11 1 dl mjölk
12 1 dl valnötter
På ytan
1 florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 389 g
Protein 4 g 65 g
Fett 16 g 258 g
Kostfibrer 2 g 27 g
Energi kJ 1 079 17264
Energi kcal 258 4126

Obs! I beräkningen har inte medtagits: kanel, florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält chokladen i vattenbad eller mikrougn. Vispa margarinet och 1 1/2 dl socker till skum. Separera vitorna från gulorna. Vispa äggen ett i taget i fettskummet. Tillsätt den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna utom kanelen sinsemellan; sikta dem och mjölk turvis i smeten. Häll smeten på bakplåtspapper i en kakform (diam. 24 cm).  Vispa äggvitorna till hårt skum med resten av sockret (1 dl). Smaksätt med kanel. Krossa nötterna. Blanda hälften av krosset i skummet. Fördela skummet över chokladdegen och strö resten av nötterna över ytan.

Grädda kakan ca en timme i 175 grader. Täck formen med bakplåtspapper vid halva tiden. Låt kakan svalna ordentligt innan du lossar den från formen. Garnera med florsocker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5