Chokladtårta med fikon

24.8.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladtårta med fikon

En chokladtårta med fikon bakad på mandelmjöl är luftig, glutenfri och överraskande lättbakad.

Ingredienser

8 portioner
1 150 g mörk choklad
2 150 g margarin + 1 msk till pensling
3 4 ägg
4 0,25 tsk (1/4 tsk) salt
5 4 msk socker
6 2,5 dl mandelpulver
7 5 fikon

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 143 g
Protein 10 g 84 g
Fett 34 g 272 g
Kostfibrer 3 g 23 g
Energi kJ 1 742 13939
Energi kcal 416 3332

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 180 grader. Smält choklad och margarin i en kastrull, låt blandningen svalna 5 minuter. Smörj en tårt- eller brödform.

Knäck äggen; separera vitorna och gulorna. Tillsätt saltet i vitorna och vispa vitorna till hårt skum med elvisp.

Vispa gulorna och sockret till skum. Rör chokladblandningen och mandelmjölet i ägguleskummet. Vänd i äggviteskummet i 3 omgångar. Häll smeten i formen.

Klyv fikonen och lägg dem på fyllningen. Grädda 35–45 minuter i ugn. Pröva med en sticka om den är färdig. Är den färdig, fastnar inget på stickan.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5