Chokladpoketårta

27.10.2016
25 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladpoketårta

Poketårtans idé är att ringla fyllning i fördjupningar som man gör i degen. Poke är engelska för sticka, peta.

Ingredienser

12 bitar
1 250 g margarin
2 2,5 dl socker
3 4 ägg
4 3 dl vetemjöl
5 0,75 dl kakaopulver
6 2 tsk bakpulver
7 2 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 2 dl tjinuskisås
2 100 g vit choklad
Glasyr
1 100 g naturell färskost
2 2 dl vispgrädde
3 1 dl florsocker
4 1 tsk vaniljsocker
5 50 g vit choklad

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 52 g 627 g
Protein 6 g 74 g
Fett 32 g 384 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 2 179 26149
Energi kcal 521 6250

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj och bröa kanterna av en springform (Ø 23–24 cm). Spänn bakplåtspapper över bottnen. Vispa margarinet och sockret till skum. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i äggskummet. Vänd smeten jämn och häll den i formen.
Grädda bottnen i ugn på nedre falsen, ca 50 minuter i 175 grader. Täck vid behov tårtan med ett ark bakplåtspapper mot slutet av tiden.
Låt bottnen svalna en stund; lossa den sedan från formen. Stick hål här och där i tårtan med t.ex. skaftet av en träslev; kör skaftet nästan till bottnen.
Hetta upp tjinuskisåsen, stycka och tillsätt den vita chokladen. Rör blandningen jämn. Fördela sås på tårtan med en sked. Ringla sås i synnerhet i hålen. Låt tårtan vila på svalt ställe minst 3 timmar, helst till nästa dag.
Vispa grädden till löst skum. Rör florsocker och vaniljsocker i färskosten. Vänd blandningen i grädden. Fördela glasyren över tårtan. Riv den vita chokladen grovt och strö den över tårtan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5