Chokladmousse med salmiak

25.9.2017
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladmousse med salmiak

Den här läckerheten behöver endast tre ingredienser och en kvart att stelna!

Ingredienser

6 portioner
1 15 - 20 st Tyrkisk peber karameller
2 200 g hushållschoklad
3 1 burk (250 ml) vispbar vaniljsås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 44 g 261 g
Protein 4 g 25 g
Fett 11 g 68 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 1 231 7384
Energi kcal 294 1765

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Krossa karamellerna t.ex. i en mortel. Bryt chokladen, lägg den i en skål av stål och placera den över en kastrullmed hett vatten. Smält chokladen; rör om då och då. Vattnet ska vara hett, men låt ingen vattenånga komma i chokladen.

Vispa vaniljsåsen tjock med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen i såsen medan vispen går.

Rör de hackade karamellerna i skummet. Låt moussen stelna minst 15 minuter i kylskåp.

Tips: Ersätt salmiakgodiset med Marianne eller andra karameller med pepparmyntssmak.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5