Chokladmarängtårta

27.10.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladmarängtårta

Garnera tårtan enligt smak och tycke, men kom ihåg att servera något litet och salt.

Ingredienser

6 portioner
Marängbotten
1 4 äggvitor
2 2 dl socker
3 1 tsk majsstärkelse
4 1 tsk vitvinsvinäger
5 50 g hushållschoklad
På ytan
1 2 dl vispgrädde
2 1 - 2 msk socker
3 2 tsk vaniljsocker
4 100 g mascarponeost
5 150 g hushållschoklad
Garnering
1 marshmallows
2 franska pastiller
3 popcorn eller salta nötter
4 gräddkarameller (t.ex. Omar)
5 smält hushållschoklad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 309 g
Protein 6 g 33 g
Fett 30 g 179 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 2 076 12458
Energi kcal 496 2978

Obs! I beräkningen har inte medtagits: marshmallows, franska pastiller, popcorn eller salta nötter, gräddkarameller (t.ex. Omar), smält hushållschoklad

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka chokladen fint. Lägg äggvitorna i en ren och torr bunke. Vispa äggvitorna till rätt hårt skum. Vispa sockren och majsstärkelsen lite i taget i äggviteskummet. Tillsätt ättikan; rör i den finhackade chokladen. Bre ut marängen till en ca 25 cm stor platta på bakplåtspapper. Grädda marängen ca 1,5 timme i ugn, på mittfalsen i 110 grader.
Låt marängen svalna, ställ den på ett serveringsfat. Bryt chokladen och smält den i mikrovågsugn på halv effekt. Rör om en gång under smältningen.
Vispa grädden och sockren till mjukt skum, tillsätt mascarpone och ljum choklad. Ställ lite choklad åt sida för garnering. Fördela chokladgrädden över bottnen. Garnera.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5