Chokladcookies

19.9.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladcookies

Ingredienser

20 stycken
1 200 g smält margarin
2 200 g mörk choklad
3 5 dl vetemjöl
4 2 msk kakaopulver
5 1,5 tsk bakpulver
6 0,5 tsk salt
7 2 dl socker
8 1 dl farinsocker
9 2 ägg

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 30 g 591 g
Protein 3 g 57 g
Fett 10 g 200 g
Kostfibrer 1 g 26 g
Energi kJ 921 18413
Energi kcal 220 4401

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet. Riv chokladen grovt, smält 50 gram, tillsätt i fettet. Rör kakaopulver, bakpulver och salt i vetemjölet. Låt margarin-chokladblandningen svalna en aning, rör i socken och tillsätt sedan äggen ett i taget under kraftig vispning. Sikta mjölblandningen och den rivna chokladen turvis i smeten. Rör smeten jämn. Ta klickar med en sked och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Kexen flyter ut under gräddningen. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 10 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5