Chokladbakelser

21.1.2014
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladbakelser

Ingredienser

12 bitar
1 175 g margarin
2 2,5 dl socker
3 4 ägg
4 2,5 dl vetemjöl
5 4 msk kakaopulver
6 2 tsk bakpulver
7 1 dl vatten
Mjölkchokladkräm
1 200 g mjölkchoklad
2 1 burk (250 g) mascarponeost
3 2 msk florsocker
4 50 g margarin
Glasyr
1 100 g mörk choklad
2 0,75 dl vispgrädde
3 1 msk margarin

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 42 g 505 g
Protein 8 g 95 g
Fett 31 g 368 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 1 989 23869
Energi kcal 475 5705

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa fettet och sockret till skum. Vispa i äggen ett i taget. Blanda kakao- och bakpulvret i mjölet och sikta blandningen i smeten turvis med vattnet.

Klä en ca 18 x 26 cm ugnsform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme på nedre falsen ca 60 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.

Låt tårtbottnen svalna och dela den i två plattor. Bryt chokladen och smält den i mikrovågsugn eller vattenbad. Vispa mascarpone, margarin och florsocker till skum. Rör i chokladen. Fördela chokladkrämen på tårtbottnen. Placera den andra tårtplattan på.

Tillred glasyren. Bryt den mörka chokladen. Koka upp grädden, ställ kastrullen åt sidan. Rör i chokladbitarna och margarinet. Ringla glasyren över tårtan. Ställ tårtan i kylskåp till minst en timme. Skär i portionsbitar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5