Chokladägg fyllda med Nutellakvarg

19.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chokladägg fyllda med Nutellakvarg

Laga en läcker och snabb påskdessert av nöt- och kakaopålägg, kvarg och karamellkross. Spritsa i halverade chokladägg och njut!

Ingredienser

4 portioner
1 2 chokladägg
2 0,5 dl hasselnöts- och kakaopålägg (Nutella)
3 0,5 dl kvarg
4 0,25 dl (1/4 dl) krossade pepparmyntchokladkarameller (Marianne Crush)
5 (färsk mynta)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 63 g
Protein 3 g 12 g
Fett 7 g 28 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 584 2334
Energi kcal 140 558

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Klyv chokladäggen varsamt utmed fogen.
  2. Mät pålägget och kvargen i en bunke. Rör om, tillsätt hälften av karamellkrosset.
  3. Lägg massan i en spritspåse och spritsa den i ägghalvorna. Toppa med resten av karamellkrosset.
  4. Garnera gärna med mynta.
  5. Tips: Du kan också garnera med annan smulad godis och nonpareller
Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5