Choklad- och mascarponetårta

25.11.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Choklad- och mascarponetårta

Ingredienser

12 bitar
1 125 g smör
2 100 g hushållschoklad
3 1,5 dl socker
4 3 ägg
5 2,5 vetemjöl
6 1 tsk bakpulver
7 0,5 dl kakaopulver
8 1 dl grädde
Fukta med
1 1,5 dl kaffe med mjölk eller chokladdryck
Fyllning
1 125 g mascarponeost
2 1 dl vispgrädde
3 2 msk socker
4 2 tsk vaniljsocker
Glasyr
1 125 g mascarponeost
2 0,5 dl florsocker
3 100 g hushållschoklad

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 35 g 419 g
Protein 7 g 79 g
Fett 30 g 364 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 1 832 21978
Energi kcal 438 5253

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Täck bottnen av en rund 20 cm springform med bakplåtspapper, smörj kanterna. Smält smöret, bryt och tillsätt chokladen, rör om. Vispa äggen och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i smeten. Tillsätt grädden och den något avsvalnade chokladblandningen. Häll hälften av degen i formen. Grädda i ugn, ca 15 minuter i 175°C. Lossa kakan från formen. Grädda ännu en botten av den resterande degen. Fukta de avsvalnade bottnarna. Vispa grädden med sockren till löst skum. Tillsätt mascarponeosten. Bre eller spritsa fyllningen på den ena bottnen, lägg på den andra. Smält choklad för glasyren. Söta mascarponeosten med florsocker, rör i chokladen. Fördela glasyren över tårtan.

Tips: Garnera med figurer som du formar av utkavlad sockermassa eller marsipan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5