Chili sin carne

21.2.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chili sin carne

Ingredienser

6 portioner
1 2 lökar
2 4 vitlöksklyftor
3 2 morötter
4 2 röda chilifrukter
5 2 tsk paprikapulver
6 1 tsk spiskummin
7 2 msk tomatpuré
8 2 msk olja
9 1 msk sirap
10 1 burk (400 g) krossad tomat
11 2 dl vatten
12 1 grönsaksbuljongtärning
13 1 burk (285/170 g) kikärter
14 1 burk (400/270 g) bruna bönor
15 1 tsk salt
16 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
17 persilja
Dessutom
1 1 burk gräddfil

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 196 g
Protein 14 g 86 g
Fett 10 g 62 g
Kostfibrer 13 g 78 g
Energi kJ 1 194 7163
Energi kcal 285 1712

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka lökarna. Hacka vitlöksklyftorna och chilin. Skala och stycka morötterna.

Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull. Tillsätt lök, morötter, vitlök, chili, spiskummin, paprika och tomatpuré. Hetta upp några minuter under omröring. Tillsätt sirapen, de krossade tomaterna och vattnet. Småkoka under lock tills tomaterna är färdiga.

Skölj bönorna med kallt vatten i ett durkslag, tillsätt. Krydda med salt och peppar. Småkoka 10 minuter under lock. Strö persilja över. Servera gräddfil till.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5