Chili con pumpa

26.9.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Chili con pumpa

Ingredienser

5 portioner
1 500 - 600 g myskpumpa
2 1 lök
3 1 chilifrukt
4 1 msk vitlökspasta
5 2 msk olja
6 1 tsk rökt paprikapulver
7 1 tsk torkad oregano
8 1 tsk spiskummin
9 1 burk (500 ml) tomatkross
10 5 dl grönsaksbuljong (glutenfri)
11 1 burk (420/240 g) kidneybönor
12 1 - 2 tsk salt
13 1 lime, saften

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 75 g
Protein 6 g 29 g
Fett 7 g 33 g
Kostfibrer 7 g 35 g
Energi kJ 602 3010
Energi kcal 144 719

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta pumpan och avlägsna fröna. Tärna pumpan. I en gryta kan du tillsätta pumpa oskalad. Skala och hacka löken. Skär chilin i skivor.

Hetta upp oljan i en kastrull eller traktörpanna. Fräs lök och chili 2 minuter. Tillsätt vitlökspasta, pumpor och kryddor. Tillred 5 minuter. Tillsätt tomatkross och buljong. Koka 5 minuter.

Låt bönorna rinna av, tillsätt i chilin. Tillred ytterligare ca 5 minuter på svag värme. Smaksätt med salt och limesaft.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5