Charmig kokos- och frukttårta (sockerfri)

24.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Charmig kokos- och frukttårta (sockerfri)

Man skulle aldrig tro att den här kokosdoftande delikatessen är tillredd utan tillsatt socker. Tårtan får sötma av bananen som blandats i fyllningen och av frukterna som toppar den.

Ingredienser

8 portioner
1 125 g bakningsmargarin
2 2,5 dl vetemjöl
3 1 dl kokosflingor
4 1 - 2 msk kallt vatten
Fyllning
1 2 dl kokosgrädde
2 2 dl vispgrädde
3 2 bananer
4 1 saften av lime
5 1 - 2 tsk sötningspulver enl. smak och tycke
På ytan
1 1 burk (140/280 g) ananasbitar (i egen saft)
2 2 dl vindruvor
3 0,5 granatäpple
4 myntablad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 211 g
Protein 4 g 32 g
Fett 31 g 245 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 1 653 13224
Energi kcal 395 3161

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sötningspulver enl. smak och tycke, granatäpple

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna margarinet, lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och kokosflingorna. Nyp ingredienserna till en grynig massa. Rör hastigt i vattnet.

Smörj en låg springform (diameter 22 cm) Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av formen. Tryck degen till en höjd av 3 cm utmed kanterna, om du använder en form med höga kanter. Ställ bottnen i kylskåp och låt den svalna i 30 minuter.

Värm ugnen till 200 grader. Grädda bottnen ca 12 minuter på mellersta falsen. Låt bottnen svalna, lossa den varsamt från formen och lägg den på ett serveringsfat.

Vispa kokosgrädden och grädden till skum i skilda bunkar. Rör ihop skummen. Tärna bananerna fint, vänd bitarna i skummet. Pressa limefrukten, tillsätt saften i fyllningen. Tillsätt evt. sötningsmedel. Fördela fyllningen över bottnen.

Låt ananasbitarna rinna av. Tvätta och klyv vindruvorna. Klyv granatäpplet, lossa fröna.

Garnera kakan med frukt. Garnera med blad av mynta.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5