Champinjonsoppa

21.8.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Champinjonsoppa

Ingredienser

6 portioner
1 500 g champinjoner
2 1 lök
3 25 g smör
4 8 dl köttbuljong
5 2 - 3 msk äppelsaft eller sherry
6 2 dl grädde
7 2 - 3 msk brun såsredning
8 nypa salt
9 nypa svartpeppar
10 3 msk hackad persilja
11 (50 g färskost)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 58 g
Protein 8 g 48 g
Fett 16 g 97 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 933 5597
Energi kcal 223 1338

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ansa och skiva svamparna. Ställ ca en dl svampskivor åt sidan som dekor. Hacka löken. Hetta upp smöret i en kastrull; fräs lök och svamp ca fem minuter, tills svamparna får lite färg. Tillsätt buljongen och koka det hela ca 10 minuter under lock.

Kör till en slät soppa med stavmixer. Tillsätt sherryn eller saften samt grädden, hetta upp till kokpunkten. Krydda med salt och peppar. Red och koka soppan en minut.

Stek garneringssvampen i en skvätt olja. Portionera ut soppan, toppa med hackad persilja, stekt svamp och evt. en klick färskost.

 

Tips! Du kan använda skogssvamp i stället för champinjoner.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5