Carpacciosmörgås

25.2.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Carpacciosmörgås

Ingredienser

4 portioner
1 4 stora skivor ljust bröd
2 olivolja
3 200 g oxfilé
4 saltflingor
5 svartpeppar ur kvarnen
6 citronsaft
7 50 g parmesanost
8 rucola och/eller basilika
9 2 msk crème fraîche eller majonnäs
10 0,5 liten vitlöksklyfta, hackad
11 kapris

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 40 g
Protein 15 g 60 g
Fett 9 g 35 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 754 3018
Energi kcal 180 721

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olivolja

Receptinformation

Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Frys filén i förväg.
Rosta brödskivorna antingen i torr panna eller brödrost. Halvera skivorna, ringla lite olja på dem. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna på brödskivorna.
Ringla olja, salt, peppar och en skvätt citronsaft på köttet. Strö spånor av parmesanost över. Klicka på lite crème fraîche eller majonnäs smaksatt med vitlök. Garnera med kapris, basilika och/eller rucola.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5