Carbonara med gulbeta och bacon

26.10.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Carbonara med gulbeta och bacon

Gulbeta har huvudrollen i den här delikatesspastan med säsongens rotsaker. Rumstempererade ägg och en rejäl näve parmesanost är den bästa såsen.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g spaghetti
2 3 l vatten
3 2 tsk salt
Sås
1 1 paket (170 g) bacon
2 2 gulbetor
3 2 vitlöksklyftor
4 2 msk olja
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
7 4 ägg
8 4 dl riven parmesanost
9 0,5 - 1 dl av pastans kokspad
10 1 kruka bladpersilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 70 g 279 g
Protein 36 g 143 g
Fett 37 g 149 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 3 170 12678
Energi kcal 758 3030

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla baconskivorna, skala och riv gulbetorna. Skala och hacka vitlöken.

Koka upp vatten i en kastrull, smaksätt med salt och koka pastan 8 minuter eller enligt anvisningen på förpackningen.

Medan pastan kokar: bryn bacon i en stekpanna, ta åt sidan. Tillsätt 2 msk olja i pannan, fräs de rivna gulbetorna 3 minuter, tillsätt vitlöken, fräs ytterligare 2 minuter under omröring. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Knäck de rumstempererade äggen i en bunke, riv och tillsätt osten. Rör om.

Ta 1 dl kokspad åt sidan, häll av kokvattnet. Rör ägg- och ostblandningen i pastan i kastrullen. Rör omedelbart om kraftigt med en träspatel. Tillsätt kokspad i några omgångar medan du rör om, så osten smälter och ger pastan en ljus, såsliknande beläggning. Tillsätt baconstrimlorna och de stekta gulbetorna. Hacka och tillsätt bladpersiljan.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5