Caprisallad med två slags tomater

21.5.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caprisallad med två slags tomater

Ingredienser

4 portioner
1 250 g körsbärstomater
2 5 soltorkade tomathalvor
3 100 g minimozzarellabollar
4 1 påse isbergssallat
5 3 msk hackad basilika
6 2 msk olivolja
7 1 tsk balsamvinäger
8 nypa salt
9 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 19 g
Protein 7 g 27 g
Fett 13 g 53 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 700 2802
Energi kcal 168 670

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj och klyv körsbärstomaterna. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Låt mozzarellaosten rinna av. Riv sallat och basilika och fördela bladen på ett serveringsfat. Lägg tomaterna och osten på bädden. Blanda till en dressing av olivolja, balsamvinäger och kryddor och ringla den över salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5