Caponata med frön

23.3.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caponata med frön

Ingredienser

4 portioner
1 1 aubergine
2 1 msk salt
3 5 msk olivolja
4 1 rödlök
5 2 vitlöksklyftor
6 1 röd paprika
7 1 burk (400/240 g) konserverade körsbärstomater
8 1 dl vatten
9 2 msk rödvinsvinäger
10 2 msk kapris
11 1 msk socker
Dessutom
1 0,5 dl olika frön, t.ex. solrosfrön eller pinjenötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 50 g
Protein 4 g 18 g
Fett 24 g 95 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 1 176 4702
Energi kcal 281 1124

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj och stycka auberginen. Varva bitarna i ett durkslag, strö salt mellan varven och överst. Låt dem stå en halv timme. Skölj av saltet och torka bitarna med hushållspapper. Hetta upp 4 msk olivolja i en panna, stek aubergineskivorna gyllenbruna. Ställ det stekta åt sidan.

Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Skär paprikan i klyftor. Tillsätt resten av oljan, löken och paprikan i pannan; vänd det hela tills grönsakerna mjuknar. Tillsätt körsbärstomaterna med spad i pannan; skölj burken med vatten. Tillsätt ättika, kapris och socker.

Låt blandningen småkoka 10 minuter eller tills största delen av vätskan har dunstat. Tillsätt auberginetärningarna och fröna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5