Caldo verdesoppa

12.4.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caldo verdesoppa

Den här portugisiska korv- och kålsoppan tillreds givetvis på inhemskt vis med tidig kål.

Ingredienser

8 portioner
1 1 paket (200–300 g) chorizo (färdig)
2 400 g tidig kål (1 l strimlad)
3 2 mjöliga potatisar
4 1 lök
5 1 vitlöksklyfta
6 1 tomat
7 1 röd chili
8 4 msk rybsolja
9 1 l vatten
10 2 hönsbuljongtärningar
11 0,5 citron, saften
12 1 tsk rökt paprikapulver
13 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 48 g
Protein 6 g 44 g
Fett 14 g 115 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 735 5881
Energi kcal 176 1406

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Skär korvarna i skivor. Strimla kålen. Skala och tärna potatisarna. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka chilifrukten. Tärna tomaten.

2. Hetta upp 2 msk olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära några minuter i olja. Tillsätt potatis  och tomat. Fräs 5 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar, citronsaft och kryddor. Koka tills potatisen är färdig, ca 15 minuter.

3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Bryn korvbitarna, ta dem åt sidan. Lägg kålen i pannan, stek den mjuk.

4. Purea soppan lätt t.ex. med en potatisstöt. Tillsätt korven och kålen i soppan.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5