Cajunkryddade potatisklyftor och tzatziki med äpple

21.9.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Cajunkryddade potatisklyftor och tzatziki med äpple

Ingredienser

4 portioner
1 8 fasta potatisar
2 2 msk olivolja
3 1 msk cajunkrydda
4 0,5 tsk salt
Tzatziki med äpple
1 1 äpple
2 2 inlagda gurkor
3 2 dl turkisk yoghurt
4 1 vitlöksklyfta
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 104 g
Protein 4 g 17 g
Fett 11 g 44 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 939 3756
Energi kcal 224 898

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred tzatziki. Riv äpplet och gurkorna grovt, lägg det rivna i en bunke. Tillsätt yoghurt, en riven vitlöksklyfta och kryddor. Ställ salladen på svalt ställe. Borsta potatisarna rena. Klyv potatisarna på längden och skär halvorna i fyra delar. Vänd potatisbitarna i en bunke med olivolja och kryddor. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda 25-30 minuter i 225 graders ugnsvärme. Servera tzatzikin.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5