Caesarsallad med kyckling och potatis

8.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caesarsallad med kyckling och potatis

Har du kycklingrester och kokt potatis från i går? Smaksätt potatisen med caesar-dressing, tillsätt grönsaker, och vips har du en matig kycklingsallad.

Ingredienser

4 portioner
1 1 l kokt potatis
2 4 msk caesardressing
3 300 g färdig kyckling
4 1 frilandsgurka (eller 1/2 färsk gurka)
5 1 äpple
6 1 avokado
7 1 kruka rucola
8 2 dl ärter (frysvara)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 39 g 156 g
Protein 28 g 110 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 1 709 6835
Energi kcal 408 1634

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala (vid behov) och tärna potatisarna. Vänd potatistärningarna i dressingen.

Avlägsna vid behov skinn och ben och riv kycklingköttet i munsbitar. Skölj och tärna gurkan. Tvätta ett äpple, skär det oskalat i små tärningar. Klyv avokadon, ta bort kärnan. Ta ut fruktköttet ur skalet med en sked och skär det i skivor. Skölj rucolan och klappa den torr med hushållspapper.

Vänd kyckling, gurka, äpple och ärter i potatisen. Häll blandningen på ett serveringskärl. Tillsätt avokado och rucola.

 

Tips: Du kan ersätta kycklingen med stekt lax eller tofu.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5