Caesarsallad med kyckling och grapefrukt

25.1.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caesarsallad med kyckling och grapefrukt

Grapefrukt gör salladen lätt och fräsch.

Ingredienser

4 portioner
1 1 isbergssallat
2 2 blodgrapefrukter
3 400 g inre filé av kyckling
4 0,5 msk olja
5 0,5 tsk salt
6 0,5 tsk svartpeppar
Dressing
1 0,5 dl majonnäs
2 1 dl riven parmesanost
3 0,5 dl grapefruktjuice
4 1 liten vitlöksklyfta
5 1 tsk worcestershiresås
6 1 tsk senap
7 nypa en nypa salt
8 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
9 3 dl ljusa brödkrutonger
10 1 msk olja
På ytan
1 basilikablad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 86 g
Protein 30 g 121 g
Fett 22 g 87 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 693 6771
Energi kcal 404 1618

Receptinformation

Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stek filéerna färdiga i olja i en panna, smaksätt med salt och peppar. Låt dem svalna ett ögonblick, skär sedan i skivor. Skala grapefrukterna, lossa klyftorna från hinnorna. Pressa saften ur hinnorna, lägg undan för dressingen. Blanda majonnäs, riven parmesanost och grapefruktjuice. Pressa i vitlöken, krydda. Stek brödkrutongerna frasiga i olja. Riv sallatsbladen, rör i en del av dressingen. Lägg på kyckling, grapefrukt, krutonger och basilika. Servera resten av dressingen separat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5