Caesarsallad med grönkål

21.6.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caesarsallad med grönkål

Ingredienser

4 portioner
1 bladkål
2 1 msk citronsaft
3 3 skivor dagsgammalt torrt ljust bröd
4 1 msk rybsolja
5 1 vitlöksklyfta
6 50 g parmesanost
Dressing
1 1 ägg
2 2 ansjovisfiléer
3 1 tsk dijonsenap
4 1 vitlöksklyfta
5 1,5 dl rybsolja
6 2 msk riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 47 g
Protein 10 g 38 g
Fett 45 g 181 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 2 034 8137
Energi kcal 486 1945

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred dressingen. Knäck ett rumstempererat ägg i en bunke med höga kanter. Tillsätt ansjovisfiléer, senap och en riven vitlöksklyfta. Kör blandningen med stavmixer; tillsätt olivolja i en stråle medan mixern går. Rör i den rivna parmesanosten.

Repa grönkålens blad från den tjocka mittnerven och strimla dem. Vänd grönkålen i citronsaft. Tärna brödskivorna och hetta upp olja i en panna. Lägg brödtärningarna och en pressad vitlöksklyfta i pannan och stek tills brödtärningarna är vackert bruna. Hyvla osten i spånor. Tillsätt dressing och brödkrutonger i grönkålen. Blanda ingredienserna, tillsätt parmesanspånorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5