Caesarsallad av tidig kål och nötter

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caesarsallad av tidig kål och nötter

Nötterna ger salladen knaprighet. Tillred dressingen av rumstempererade ingredienser, annars kan den skära sig.

Ingredienser

4 portioner
1 500 g tidig kål
2 1 dl cashewnötter
3 3 skivor toast
4 1,5 msk olivolja
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
Caesardressing
1 1 ägg
2 1 msk dijonsenap
3 2 - 3 ansjovisfiléer
4 1 dl olivolja
5 4 msk riven parmesanost
6 1 vitlöksklyfta
7 1 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 73 g
Protein 11 g 43 g
Fett 40 g 160 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 1 978 7913
Energi kcal 473 1891

Receptinformation

Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred dressingen. Lägg ägget, senapen, ansjovisfiléerna och oljan i en hög bunke. Sänk en stavmixer till bunkens botten och sätt igång den. Lyft den långsamt uppåt och stäng av den; upprepa tills majonnäsen är lämpligt tjock. Rör i den rivna parmesanosten. Smaksätt med en riven vitlöksklyfta och citronsaft.
Strimla och hacka kålen. Hacka nötterna grovt. Skär toastskivorna i små tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllenbruna. Blanda till salladen, krydda den lätt och ringla dressingen över. Blanda ingredienserna varsamt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5