Caesarpaj

19.9.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Caesarpaj

Ingredienser

10 portioner
1 100 g margarin
2 3 dl vetemjöl
3 0,5 tsk salt
4 1 ägg
Fyllning
1 700 g strimlor av kycklingbröst, naturella
2 1 lök
3 2 - 3 vitlöksklyftor
4 4 ansjovisfiléer
5 1 tsk salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
7 3 ägg
8 3 dl mjölk eller grädde och mjölk
9 150 g riven parmesanost
På ytan
1 1 paket (140 g) baconskivor
2 100 g isbergssallat
3 50 g parmesanspånor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 158 g
Protein 27 g 271 g
Fett 17 g 173 g
Kostfibrer 1 g 9 g
Energi kJ 1 369 13688
Energi kcal 327 3272

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda det mjuka fettet och mjölet. Tillsätt saltet och ägget och rör det hela jämnt. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en springform (Ø ca 24 cm) klädd med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel, ställ den i kylskåpet. Stek kycklingstrimlorna. Tillsätt de skalade och hackade lökarna och ansjovisfiléerna strax innan de är färdiga Vänd i pannan tills lökarna är mjuka. Ställ det hela att svalna. Blanda äggen, mjölken och den rivna parmesanosten sinsemellan. Fördela kycklingblandningen på bottnen, häll äggmjölken över. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 40 minuter i 200°C. Täck pajen med bakplåtspapper, om den verkar bli alltför mörk.  Skär baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga i panna. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Riv sallaten. Strö sallat, baconskivor och parmesanspånor på den något avsvalnade pajen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5