Busenkelt havregrytbröd

11.9.2018
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Busenkelt havregrytbröd

Den lilla mängden jäst och den långa jäsningen ger grytbrödet fin arom. Havreflingorna ger brödet smak, fiber och struktur. Dessutom behöver man inte knåda degen.

Ingredienser

1 stycke
1 6 dl vetemjöl
2 2 dl havreflingor
3 2 dl havrekli
4 1,5 tsk salt
5 1 tsk torrjäst
6 4 dl vatten
Dessutom
1 1 tsk rybsolja

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 373 g
Protein 73 g
Fett 24 g
Kostfibrer 43 g
Energi kJ 8467
Energi kcal 2024

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept
Text
Foto Kaisa Jouhki
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5