Busenkel memmamudcake

14.3.2018
10 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Busenkel memmamudcake

Påskens enklaste tårta trollar du fram av memma, choklad och ägg.

Ingredienser

10 bitar
1 100 g mörk choklad eller mjölkchoklad
2 0,5 askar (à 700 g) memma
3 5 ägg
Dessutom
1 vaniljglass eller -sås
2 florsocke

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 14 g 145 g
Protein 5 g 49 g
Fett 6 g 61 g
Kostfibrer 2 g 22 g
Energi kJ 557 5570
Energi kcal 133 1331

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljglass eller -sås, florsocke

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175 grader. Klä bottnen av en springform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper. Smörj kanterna lätt med smör eller olja.

  2. Smält chokladen försiktigt på låg effekt i mikrovågsugn eller i vattenbad; rör om då och då. Rör memman i den smälta chokladen.

     

  3. Separera vitorna från gulorna. Rör gulorna i memmablandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Vänd försiktigt skummet i memmablandningen.

  4.  

     

    Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i ugnen. Låt tårtan svalna innan du skär den. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5