Burritoskål med pulled havre

27.8.2016
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Burritoskål med pulled havre

Pulled havre blandas i bunken med ingredienser till en burrito.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (250 g) pulled havre
2 1 dl mild salsasås
3 2 msk vatten
4 1 burk (290/175 g) förkokta kidneybönor
5 2 avokadofrukter
6 1 gurka
7 250 g körsbärstomater
8 2 - 3 msk hackad koriander
9 1 romainesallat
10 1 limefrukt, saften
11 nypa salt
12 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 103 g
Protein 15 g 59 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 17 g 67 g
Energi kJ 1 190 4758
Energi kcal 284 1137

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rosta pulled havre i torr panna tills den har fått lite färg. Tillsätt salsan och vattnet, ställ pannan åt sidan att svalna.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär avokadon i skivor, hacka gurkan grovt. Klyv körsbärstomaterna och strimla sallaten. Fördela sallatsbladen i skålarna, gruppera sedan resten av ingredienserna över sallaten. Krydda anrättningen med limesaft, en nypa salt och lite peppar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Välkommen på inköp