Bullar med toffee och pekannötter

24.3.2016
16 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bullar med toffee och pekannötter

Formbullen som påminner om bostontårta är smaksatt med kanel, socker och smör, och ytan är garnerad med tjinuskisås och nötter. Det går bra att använda färdig tjinuskisås, om du inte hinner göra den själv.

Ingredienser

12 portioner
Bulldeg
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 0,5 tsk salt
5 1,5 tsk kardemumma
6 1 ägg
7 8 - 9 dl vetemjöl
8 100 g smör eller margarin
Tjinuskisås
1 2 dl vispgrädde
2 1 dl sirap
3 0,5 dl socker
Fyllning
1 70 g pekannötter
2 50 g smör eller margarin
3 1 dl socker
4 2 tsk kanel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 62 g 747 g
Protein 8 g 90 g
Fett 21 g 251 g
Kostfibrer 3 g 33 g
Energi kJ 1 960 23518
Energi kcal 468 5621

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Rör i sockret, kryddorna och en del av mjölet. Arbeta in resten av mjölet i degen. Tillsätt det mjuka fettet. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Koka ingredienserna till tjinuskisåsen ca 5 minuter, tills såsen tjocknar något. Hacka nötterna. Fördela tjinuskisåsen på en rektangulär (ca 24 x 28 cm) ugnsform, strö hälften av pekannötterna över. Arbeta degen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangulär platta. Bre det mjuka fettet på degen, strö sedan sockret med kanelen och resten av nötterna över. Rulla ihop plattan tätt och skär rullen i 12 delar.
Lägg bullarna i formen på tjinuskin och nötterna. Jäs 15 minuter under duk. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Ställ formen att svalna. Stjälp upp formen och lossa bullarna från varandra.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5