Brysselkål- och blåmögelostpaj

9.9.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Brysselkål- och blåmögelostpaj

Brysselkål gillar kraftiga ostar Därför är den en utsökt partner till blåmögelost.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 2 dl rågmjöl
2 0,5 dl vetemjöl
3 1 tsk torkad basilika
4 0,5 tsk salt
5 100 g margarin
6 2 msk kallt vatten
Fyllning
1 1 ask (400 g) brysselkål
2 0,5 askar (125 g) körsbärstomater
3 0,5 paket (75 g) blåmögelost
4 2 msk färsk eller 1 tsk torkad timjan
5 2 ägg
6 3 dl mjölk

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 110 g
Protein 6 g 44 g
Fett 11 g 91 g
Kostfibrer 4 g 28 g
Energi kJ 754 6031
Energi kcal 180 1441

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Kör mjöl, basilika och salt i en matberedare eller mixer. Tärna det kalla fettet. Tillsätt några tärningar åt gången i mjölet och kör det hela till en grynig massa. Tillsätt vattnet, och kör tills ingredienserna blir en degklump.
  • Strö ett par skedar mjöl på arbetsbänken och knåda degen ett ögonblick. Svep den i plastfilm och låt den vila 30 minuter i kylskåp.
  • Ställ ugnen på 200 grader. Formen ska ha en diameter på 24 cm. Kavla ut degen till en 28 cm rund platta på bakplåtspapper. Lyft papperet med degplattan i formen. Lägg ett stycke bakplåtspapper på degen, nagga degen genom papperet och grädda 10 minuter.
  • Avlägsna de yttersta kålbladen och ansa stammen. Klyv kålarna och tomaterna. Smula osten. Hacka timjan. Vispa äggen och mjölken i en bunke, tillsätt ost och timjan.
  • Ta bort bakplåtspapperet från ytan. Fördela kålen och tomaterna över bottnen, ringla i äggmjölken. Grädda 40–45 minuter.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5