Brysselkål med honung

26.9.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Brysselkål med honung

Stek förvälld brysselkål hastigt i het panna, så är den klar att avnjutas.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g brysselkål
2 1 msk olja
3 1 msk smör
4 1 msk honung
5 1 msk citronsaft
6 0,5 tsk salt
7 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 22 g
Protein 1 g 4 g
Fett 6 g 26 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 365 1461
Energi kcal 87 349

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka brysselkålen 3–4 minuter i vatten smaksatt med salt. Häll broccolin i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Klyv kålarna, om de är stora. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna. Tillsätt brysselkålen och fräs under omröring, tills de får litet färg. Tillsätt honungen, citronsaften och kryddorna. Stek ett ögonblick.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5