Bruschettor med rödbeta och getost

19.11.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bruschettor med rödbeta och getost

Bruschettor med honungskryddad rödbetsgratäng är en förrätt på julbordet eller en läcker vickning efter festen.

Ingredienser

5 portioner
1 3 rödbetor
2 1 l vatten
3 1 tsk salt
4 1 rödlök
5 kruka basilika
6 2 msk olivolja
7 1 msk balsamvinäger
8 1 msk honung
9 0,5 tsk salt
10 0,25 tsk kryddpepparkorn
11 200 g getost
12 200 g naturell färskost
13 0,5 bröd
14 4 msk balsamvinäger

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 31 g
Protein 10 g 48 g
Fett 37 g 184 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 653 8263
Energi kcal 395 1975

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta rödbetorna och koka dem färdiga, 20–30 minuter, i vatten smaksatt med salt. Häll av kokvattnet och låt betorna svalna en stund. Skala och tärna rödbetorna.

Hacka löken och basilikan. Blanda dem och rödbetorna i en bunke. Tillsätt olja, balsamico och honung. Krydda med salt och peppar.

Lägg ostarna i en annan bunke och värm dem 30 sekunder. Rör blandningen jämn.

Ställ ugnen på 200 grader. Skiva brödet. Ringla olja på skivorna och rosta dem frasiga, 8–10 minuter.

Bre rejält med ost på brödskivorna och toppa med rödbeta. Garnera evt. med rödlöksringar och basilikablad.

Tips: Rör samman ost och rödbetstärningar och servera som tilltugg.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5