Bruschettor med grönkålspesto

27.8.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bruschettor med svartkålspesto

Grönkål eller svartkål, en hybrid mellan grönkål och savoykål, fungerar också i pesto.

Ingredienser

4 portioner
1 100 g svartkål eller grönkål
2 0,5 dl pinjenötter
3 0,5 dl riven parmesanost
4 1 liten vitlöksklyfta
5 2 msk olivolja
Dessutom
1 bröd

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 10 g
Protein 4 g 16 g
Fett 13 g 51 g
Kostfibrer 1 g 3 g
Energi kJ 583 2331
Energi kcal 139 557

Obs! I beräkningen har inte medtagits: bröd

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj kålen, ta bort de hårda mittnerverna. Lägg bladen i kokande vatten, koka en knapp minut. Skölj med kallt vatten, krama vätskan ur dem.
Lägg bladen i en mixer med resten av ingredienserna till peston. Kör blandningen jämngrov. Rosta brödskivorna och bre pesto på dem.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5