Bruschetta med räkor och ärter

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bruschetta med räkor och ärter

Ingredienser

16 stycken
1 1 ljust bröd
2 0,5 dl olivolja
Ärtspread
1 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
2 2 msk olivolja
3 2 msk hackad färsk mynta
4 0,5 lime, saften och det rivna skalet
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 300 g skalade räkor
2 0,5 limefrukter, saften
3 nypa salt
4 nypa och grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 7 g 113 g
Protein 4 g 69 g
Fett 5 g 79 g
Kostfibrer 1 g 21 g
Energi kJ 377 6037
Energi kcal 90 1443

Receptinformation

Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna. Tillred spreaden. Koka ärterna några minuter. Skölj dem i kallt vatten i ett durkslag, låt dem rinna av. Tillsätt resten av ingredienserna, kör. Kör med en stavmixer så, att en del av ärterna inte pureas helt.

Skär skivor av brödet, pensla med olja. Rosta brödskivorna gyllenbruna, ca 20 minuter i 225°C ugnsvärme.

Låt räkorna rinna av, smaksätt dem med limesaft, salt och peppar. Bre spread på brödskivorna, toppa med räkor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5