Bröd med pulled havre

27.8.2016
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bröd med pulled havre

Man kan också baka med pulled havre.

Ingredienser

1 stycke
1 1 paket (250 g) pulled havre
2 3 dl vatten
3 25 g (1/2 paket) jäst
4 1 msk honung
5 1 tsk salt
6 7 dl jästbrödsmjöl
7 0,5 dl solrosfrön
8 0,5 dl rybsolja
Pensla med:
1 smör eller margarin
Fyllning
1 3 dl riven ost
2 3 msk färska hackade örter, t.ex. gräslök och persilja

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 252 g
Protein 121 g
Fett 150 g
Kostfibrer 25 g
Energi kJ 11903
Energi kcal 2845

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre, smör eller margarin

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka pulled havre fint med en kniv. Värm vattnet fingervarmt, lös jästen i den. Tillsätt honung och salt och hälften av mjölet. Tillsätt pulled havre, fröna, resten av mjölet och oljan. Arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, låt den jäsa 30 minuter.
Kavla ut degen till en ca 30 x 40 cm tunn platta. Strö riven ost och hackade örter på plattan. Kavla plattan lätt, så kryddorna fastnar i degen. Skär plattan i ca 10 x 10 cm kvadrater med en degsporre.
Smörj en rektangulär brödform (ca 1,5 l). Placera 3–4 degkvadrater på varandra. Placera travarna på kant efter varandra i formen. Låt jäsa 30 minuter under duk. Grädda ca 35 minuter i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5