Broccolinipaj

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Broccolinipaj

Grönsakspajen med frasiga kanter är en bra salt bit på festbordet eller en vegetarisk rätt vid en weekendlunch.

Ingredienser

8 portioner
1 1 st (600 g) platta bladdeg (frysvara)
2 200 g broccolini
3 1 l vatten + ½ tsk salt
4 1 burk (200 g) gräddfil
5 1 påse (150 g) riven emmentalerost
6 1 ägg
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 211 g
Protein 12 g 95 g
Fett 39 g 309 g
Kostfibrer 2 g 15 g
Energi kJ 2 083 16662
Energi kcal 498 3982

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen. Skölj broccolinierna, avlägsna hårda stammar och stycka grönsakerna vid behov. Koka broccolinierna 5 minuter i lätt saltat vatten. Låt dem rinna av i ett durkslag.

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ca 35 x 25 cm ugnsform. Kavla ut degen något större än formen på mjölat bakplåtspapper. Lyft papperet med degen i formen.

Blanda äggen och kryddorna i en bunke. Fördela fyllningen på degbottnen och broccolinierna över. Grädda ca 40 minuter i ugnen, tills ytan är vackert brun. Tips: Du kan också använda broccoli. Strimla skaftet I längdriktningen eller  använd bara blomställningarna.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5