Broccolini-papayasallad

21.3.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Broccolini-papayasallad

Ingredienser

4 portioner
1 1 papaya
2 1 påse (200 g) broccolinier
3 0,5 dl salta nötter
4 1 påse (100 g) issallat
5 1 msk hackad koriander
6 1 msk hackad mynta
7 1 msk parmesanostflingor
8 0,5 granatäpple
Marinad
1 0,5 dl citronsaft
2 1 finhackad vitlöksklyfta
3 1 dl olja
4 1 msk socker
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 55 g
Protein 6 g 23 g
Fett 28 g 110 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 1 366 5463
Energi kcal 326 1306

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Klyv papayan. Ta bort fröna. Rosta frukten 10–15 minuter i 175 graders ugnsvärme. Låt den svalna.
  2. Blanda till marinaden av ingredienserna.
  3. Koka broccolinierna 4–5 minuter. Häll av vattnet, häll marinaden på broccolinierna.
  4. Skala och tärna de rostade papayorna.
  5. Rosta nötterna i torr panna. Riv och lägg upp salladen på ett fat. Tillsätt broccolinier, papaya, nötter, örter och parmesanspånor. Garnera med frön av granatäpple.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5