Broccoli- och spenatsoppa

18.12.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Broccoli- och spenatsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 50 g margarin
2 3 msk vetemjöl
3 8 dl mjölk
4 1 påse (150 g) djupfryst spenat
5 1 påse (200 g) broccoli
6 1 påse (150 g) smulad smältost
7 0,5 tsk salt
8 nypa grovmalen vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 67 g
Protein 14 g 57 g
Fett 22 g 90 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 365 5461
Energi kcal 326 1305

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet i en belagd kastrull. Tillsätt mjölet under ständig omröring. Koka upp mjölet. Tillsätt mjölken i en tunn stråle under ständig omröring. Tillsätt den hackade spenaten och broccolin. Koka soppan 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt osten, krydda med salt och peppar. Rör om tills osten har smält. Purea soppan. Servera gärna med hårdkokt ägg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5