Broccoli- och purjolökssoppa

29.12.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Broccoli- och purjolökssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 1 (200 g) purjolök
2 2 (150 g) mjöliga potatisar
3 25 g smör
4 8 dl vatten
5 2 grönsaksbuljongtärning
6 1 broccoli (300 g)
7 1 burk (200 g) mascarponeost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 34 g
Protein 10 g 38 g
Fett 27 g 109 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 1 328 5312
Energi kcal 318 1270

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv purjolöken och skölj den omsorgsfullt. Hacka den fint. Skala och stycka potatisarna. Fräs purjolöken några minuter i smör  en kastrull. Tillsätt vattnet, tärningarna och potatisarna. Koka 5 minuter.

Stycka broccolin, tillsätt den i soppan. Koka broccolibitarna helt mjuka, ca 8 minuter. Tillsätt mascarponeosten, purea soppan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5