Bostonkaka med blåbär och vanilj

21.6.2015
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bostonkaka med blåbär och vanilj

Ingredienser

25 portioner
1 1 burk (2,5 dl) vaniljsås
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 1 tsk malen kardemumma
5 0,5 tsk salt
6 1 ägg
7 8 dl vetemjöl
8 75 g margarin
Blåbärs- och vaniljfyllning
1 100 g margarin
2 2 dl florsocker
3 2 msk vetemjöl
4 1 msk vaniljsocker
5 2 dl djupfrysta blåbär
Pensla med:
1 1 ägg
På ytan
1 2 msk pärlsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 647 g
Protein 3 g 80 g
Fett 5 g 130 g
Kostfibrer 1 g 23 g
Energi kJ 686 17146
Energi kcal 164 4098

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm vaniljsåsen fingervarm. Lös jästen i vätskan. Tillsätt socker, kardemumma. salt och ägg. Tillsätt en del av mjölet, rör degen jämn. Tillsätt det mjuka fettet och resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym.

Kavla ut degen till en ca 30 x 60 cm tunn platta. Blanda margarin, florsocker, mjöl och vaniljsocker till en kräm. Fördela blandningen över degen. Strö blåbären över. Rulla ihop plattan. Skär rullen i nio stycken. Klä en springform (diam. 26 cm) med bakplåtspapper. Placera bullarna jämnt i formen med snittsidan uppåt. Låt bullarna jäsa ca 20 minuter under duk.

Pensla ytan med ägg och strö pärlsocker över. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5