Borsjtjsoppa på gulbeta

28.10.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Borsjtjsoppa på gulbeta

Ingredienser

5 portioner
1 400 g gulbeta
2 2 lökar
3 2 morötter
4 250 g vitkål
5 2 msk smör
6 1 l vatten
7 2 grönsaksbuljongtärningar
8 2 msk äppelvinäger
9 1 tsk salt
10 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
11 1 msk färsk timjan
12 1 msk färsk persilja
Dessutom
1 1 burk (ca 100 g) smetana

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 56 g
Protein 3 g 14 g
Fett 14 g 71 g
Kostfibrer 4 g 21 g
Energi kJ 775 3873
Energi kcal 185 926

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och strimla gulbetorna. Skala och hacka lökarna. Skala och strimla morötterna. Skölj kålen och skär den i tunna strimlor.

Smält smöret i en stor kastrull; fräs grönsakerna 2–3 minuter. Låt det inte brynas. Häll i vattnet. Koka ca 30 minuter på svag värme under lock, tills gulbetan och morötterna är mjuka. Krydda med ättika, salt och peppar. Tillsätt de hackade örterna. Servera med smetana.

Text
Foto Sami Repo
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5