Bönbiffar med bacon

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bönbiffar med bacon

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (140 g) bacon
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 1 burk (400/240 g) kidneybönor i saltvatten
5 1 burk (285/175 g) förkokta kikärter
6 2 ägg
7 1 tsk chilipasta (sambal oelek)
8 nypa salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
Till stekning
1 olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 68 g
Protein 18 g 72 g
Fett 20 g 81 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 1 348 5391
Energi kcal 322 1289

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär baconskivorna i korta strimlor. Skala och hacka lökarna. Stek baconstrimlorna knapriga i en panna. Tillsätt löken då baconen är nästan färdig. Fräs ett ögonblick.

Lägg innehållet i pannan i en matberedare med hackarkniv. Skölj bönorna och ärterna och låt dem rinna av ordentligt. tillsätt dem i matberedaren med ägg och kryddor. Kör till en jämn massa.

Forma biffar av massan med våta fingrar. Stek dem ca 3 minuter på var sida i olja i en stekpanna eller plättlagg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5