Bolognesesås av Jauhis

10.9.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Bolognesesås av Jauhis

Tillred en tomatsås förädlad med riven morot, dryga ut den med mjölkbaserad Jauhis och servera den med hälsosamma fullkornsnudlar.

Ingredienser

4 portioner
1 1 stor morot
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 1 msk rybsolja
5 1 burk (390 g) tomatkross med örter
6 2 dl vatten
7 0,75 tsk salt
8 1 tsk rökt paprikapulver
9 nypa socker
10 1 paket (250 g) Jauhis (Mifu)
Dessutom
1 250 g fullkornsnudlar
2 riven ost
3 grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 49 g 195 g
Protein 7 g 29 g
Fett 6 g 23 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 168 4674
Energi kcal 279 1117

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) Jauhis (Mifu), riven ost

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Skala och riv moroten. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta eller stekpanna. Tillsätt moroten, lökarna och vitlöksklyftorna. Stek ett par minuter. Tillsätt tomatkrosset. Skölj tomatburken med 2 dl vatten, häll i pannan. Tillsätt kryddorna. Låt rätten koka 6–8 minuter på medelgod värme.
  • Koka nudlarna i vatten smaksatt med lite salt (½ tsk salt/1 l vatten) tills de är mjuka. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag.
  • Smaka av såsen och smaksätt vid behov med salt och socker. Rör Jauhis i såsen. Fräs ett par minuter.
  • Häll nudlarna i serveringskärlet och såsen över dem. Toppa med riven ost och svartpeppar ur kvarnen.
Text
Foto Amanda Aho
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5