Blyga paprikamumier

26.9.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blyga paprikamumier

Svep in de fyllda spetspaprikorna i frityrsmet, så får du också salta bitar på festbordet.

Ingredienser

4 portioner
1 1 burk (240 g) croissantdeg
2 4 spetspaprikor
3 1 paket (200 g) naturell färskost
4 180 g riven cheddarost
5 1 ägg
6 1 rödlök
7 2 vitlöksklyftor
8 1 chilifrukt
9 1 kruka coriander
10 1 tsk salt
11 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
12 4 paprikafyllda oliver
13 1 ägg för pensling

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 135 g
Protein 23 g 93 g
Fett 46 g 186 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 2 717 10867
Energi kcal 649 2597

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ställ ugnen på 200 grader. Bre ut degen på underlaget och skär den i ca 2 cm breda strimlor.

Klyv paprikorna och ta ut fröna.

Vispa ostarna och ägget i en bunke. Skala löken och vitlöken. Hacka lökarna chilin och koriandern, tillsätt i ostblandningen. Krydda med salt och peppar.

Fyll paprikorna med blandningen, svep in paprikorna i degstrimlor. Klyv oliverna, placera dem som ögon på mumierna. Pensla degen med ägg. Grädda ca 20 minuter i ugn.

Text
Foto Pia Inberg
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5