Blomkålswings

27.3.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blomkålswings

Wings penslade med klibbig BBQ-sås är helt rätt då man tittar på sport eller en bra film.

Ingredienser

4 portioner
1 1 700 g) blomkål
Barbecuesås
1 4 vitlöksklyftor
2 1,5 dl lönnsirap
3 0,5 dl vitvinsvinäger
4 3 msk tomatpuré
5 1,5 msk worcestersås
6 1,5 tsk rökt paprika
7 1 tsk cayennepeppar
8 0,5 tsk salt
9 0,25 dl vatten
10 3 tsk majsstärkelse (maizena)
Blåmögelostdipp
1 1 burk (200 g) gräddfil
2 1,5 dl (75 g) smulad blåmögelost
3 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 50 g 198 g
Protein 10 g 38 g
Fett 9 g 36 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 1 358 5434
Energi kcal 325 1299

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred barbecuesåsen. Skala och klyv vitlöksklyftorna. Mät alla ingredienser till såsen utom vatten och maizena i en kastrull. Rör ut maizenan i vattnet i en bunke. Koka upp såsen och rör i maizenablandningen. Koka 5 minuter. Häll såsen i en större bunke.

Värm ugnen till 200 grader. Avlägsna blomkålens blad och stam. Skölj och torka blomkålen. Skär blomställningarna i ca 4 cm bitar. Vänd bitarna i barbecuesåsen. Placera dem på bakplåtspapper på en plåt och rosta ca 20 minuter i ugn. Pröva med en gaffel om de är färdiga. Wingsen får gärna vara fasta.

Rör ihop dippsåsen och servera den till wingsen.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5