Blomkålssoppa och Dillolja

27.3.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blomkålssoppa och Dillolja

Den vitlökskryddade blomkålssoppan får mjukhet av crème fraiche och udd av dillolja.

Ingredienser

4 portioner
1 1 (700 g) blomkål
2 1 potatis
3 4 vitlöksklyftor
4 1,5 l vatten
5 2 hönsbuljongtärningar
6 2 - 3 msk crème fraîche
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk malen vitpeppar
Dillolja
1 1 vitlöksklyfta
2 1 kruka dill
3 0,5 dl persilja med stjälkar
4 1 dl olivolja
5 1 msk pinjenötter
6 0,5 tsk salt
7 0,25 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 29 g
Protein 5 g 19 g
Fett 29 g 115 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 1 280 5122
Energi kcal 306 1224

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först dilloljan. Skala vitlöken. Purea ingredienserna med en stavmixer.

Avlägsna blomkålens blad och stam. Skölj blomkålen. Stycka blomställningarna, tärna stammen. Skala och klyv potatisen. Skala vitlöksklyftorna.

Koka grönsakerna färdiga i hönsbuljong – ca 30 minuter. Sila spadet i en bunke. Häll grönsakerna och ½ l spad tillbaka i tallriken. Tillsätt crème fraîche och purea. Krydda med salt och peppar. Spä vid behov med hönsbuljong. Låt soppan sjuda på svag värme under lock i 5 minuter. Fördela soppan i skålar och ringla 1–2 msk dillolja över.

Tips: tillsätt en hel burk (150 g) crème fraîche, om du vill ha en festligare soppa.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5