Blomkålssallad

28.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blomkålssallad

Den krispiga sommarblomkålen är också jättegod som rå. Lägg knopparna till en stund i isvatten innan du lägger dem i salladen, så blir de ännu krispigare.

Ingredienser

4 portioner
1 1 blomkål
2 3 msk hackad persilja
3 0,5 dl mandel
4 1 dl hallon
Sås
1 1 citron, saften
2 2 msk olja
3 0,5 tsk salt
4 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 5 g 20 g
Fett 12 g 48 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 623 2492
Energi kcal 149 596

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka blomkålen i små blomställningar. Hacka mandeln. Hacka persiljan. Blanda alla salladsingredienser utom hallonen i en bunke. Blanda till dressingen, tillsätt. Låt salsan ta smak en stund. Fördela hallonen på salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5