Blomkålssallad med quinoa

28.6.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blomkålssallad med quinoa

Med en tillsats av kolhydrat- och proteinrik quinoa blir blomkålssalladen en matig rätt. Koka quinoa på svag värme utan att röra om, så blir resultatet luftigt.

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl quinoa
2 0,75 dl solrosfrön
3 1 liten blomkål
4 4 - 6 soltorkade tomater
5 3 msk hackad mynta eller basilika
Dressing
1 2 dl gräddfil eller naturell yoghurt
2 2 tsk honung
3 2 msk citronsaft
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk svartpeppar
6 1 pressad vitlöksklyfta
7 1 dl skivade rädisor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 114 g
Protein 13 g 51 g
Fett 18 g 70 g
Kostfibrer 7 g 29 g
Energi kJ 1 355 5420
Energi kcal 324 1295

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och svalna. Rosta solrosfröna lätt i torr panna. Stycka blomkålen. Hacka tomaterna och basilikan eller myntan. Blanda ingredienserna.
Blanda till dressingen och häll den över salladsingredienserna. Låt salladen vila en stund innan du serverar. Garnera salladen med skivad rädisa och basilika eller mynta.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5