Blomkål tillredd som risotto

21.8.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blomkål tillredd som risotto

Ingredienser

4 portioner
1 1 stor blomkål
2 1 liten lök
3 1 msk olivolja
4 1 msk smör
5 0,5 dl grädde
6 4 msk riven parmesanost
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk svartpeppar
9 basilika och rucola
10 grovmalda nötter eller mandlar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 25 g
Protein 6 g 25 g
Fett 14 g 55 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 729 2915
Energi kcal 174 697

Obs! I beräkningen har inte medtagits: grovmalda nötter eller mandlar

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka blomkålen rätt grovt i matberedare eller med kniv. Hacka löken. Hetta upp oljan och smöret i en traktörpanna. Fräs löken mjuk, tillsätt den hackade blomkålen. Stek under omröring, tills blomkålen har mjuknat en aning, men fortfarande är fast.

Tillsätt grädden och parmesanosten, krydda. Hetta upp. Strö blad av basilika och rucola och hackade nötter eller hackad mandel på ytan. Servera som separat rätt eller som tilltugg till kött.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5