Blinipannkaka och laxceviche

27.12.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Blinipannkaka och laxceviche

Den peruanska cevichen överraskar positivt på blini! Blinipannkaka är ett bra val, om det är många finsmakare vid bordet.

Ingredienser

16 bitar
1 0,5 paket (à 50 g) färskjäst
2 7 dl helmjölk
3 1,5 dl turkisk yoghurt
4 2 dl bovetemjöl
5 2 dl vetemjöl
6 2 - 3 ägg
7 20 g smält smör
8 1 tsk salt
Laxceviche
1 400 g regnbågsfilé
2 2 dl limesaft (ca 8 limefrukter)
3 0,5 - 1 röd chili
4 0,5 - 1 rödlök
5 1 vitlöksklyfta
6 2 tsk socker
7 0,5 tsk salt
8 1 kruka koriander
Dessutom
1 2 avokador
2 3 limefrukter
3 2 tsk limesaft
4 1 burk (120 g) smetana
5 0,25 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 15 g 241 g
Protein 10 g 154 g
Fett 13 g 215 g
Kostfibrer 2 g 30 g
Energi kJ 927 14834
Energi kcal 222 3545

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (à 50 g) färskjäst

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Rör i yoghurten. Tillsätt bovete- och vetemjölet och täck bunken med en duk. Låt bunken stå i varmt vattenbad ca 15 minuter.

Tillred cevichen medan smeten jäser. Försäkra dig om att filén är benfri och skär den i 1/2 cm stora tärningar. Lägg fisken i en bunke, tillsätt limesaften. Stycka chilin, skala och strimla rödlöken, skala och hacka vitlöksklyftan. Tillsätt chili, lökar, socker och salt i fisken, rör om lätt. Ställ rätten i kylskåp.

Värm ugnen till 200 grader.

Då smeten har jäst och bubblar, rör i ägg, smält smör och salt. Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 30 minuter i 200 graders ugnsvärme, eller tills ytan har fått lite färg. Låt blinin svalna, skär den i portionsbitar.

Klyv och kärna ur avokadorna Ta ut fruktköttet ur skalet med en sked och tärna det. Tvätta limefrukterna och skär dem i 6 klyftor (totalt 18 klyftor). Pressa saften ur ett par klyftor i smetanan, rör om. Krydda smetanan med salt och svartpeppar.

Hacka koriandern och rör den i cevichen. Låt cevichen rinna av ett ögonblick och fördela den på blinibitarna. Toppa med avokadotärningar, smaksatt smetana och limeklyftor.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5